S. Sindicals
 
 
 
LA MANCA DE COORDINACIÓ POT PORTAR LES POLICIES LOCALS DE CATALUNYA AL PRECIPICI.
 O algú fica ordre i es coordinen protocols d'actuació o ens farem mal.
25  DE MARÇ DEL 2020.
LA MANCA DE COORDINACIÓ POT PORTAR LES POLICIES LOCALS DE CATALUNYA AL PRECIPICI.

Des de la FEPOL aquests dies hem estat fent aportacions en positiu pel que respecta gestió policial provocada pel virus covid-19. Hem fet propostes i hem aplaudit la gestió de determinades institucions en aquesta crisi.
Però a Catalunya en tenim 216 cossos de policia local que no estan coordinats en la dura feina que aquests professionals estan duent a terme per poder donar compliment a l’estat d’alarma decretat pel govern central.
No existeix des de la Sub-direcció General de Coordinació de la Policia de Catalunya unes línies mestres per organitzar i coordinar els esforços i la feina dels diferents cossos de Policia Local de Catalunya. Quedant les directrius operatives d’aquests,  relegades als coneixements i sentit comú dels gestors i caps d’aquests cossos.
Tampoc s’han emès procediments normalitzats de treball, protocols de treball vinculants per abordar innumerables situacions de risc que s’estan donant.
Per altra banda tampoc ha existit una coordinació a l’hora de dotar d’elements de protecció individual EPI’s als professionals de les policies locals, quedant aquets en molts casos, a la sort de les donacions altruistes de persones i entitats de les localitats. Com exemple podríem posar les mascaretes anti contagi, guants protectors, ulleres de protecció etc.
Ens congratulem que els Mossos d’Esquadra hagin estat catalogats com a professió de risc, i per tant se’ls farà la prova a tots per poder determinar que no estiguin infectats pel virus. Per descomptat les policies locals han quedat fora d’aquesta catalogació i per tant no se’ls farà la prova de detecció del virus. Una altre oblit més a mans de la Sub-direcció General de Coordinació de la Policia de Catalunya.
Com a professionals de la seguretat en l’àmbit local som conscients que estem lluitant amb una problemàtica totalment nova per la qual malauradament, no teníem preparació. Podem assumir decisions equivocades de les persones que ens ha de coordinar, podem entendre que es prengui decisions que no ens agradin o que no s’ajustin a les possibilitats de les nostres plantilles. Podem entendre i comprendre moltes coses...
El que no podem tolerar és que la Sub-direcció General de Coordinació de la Policia de Catalunya, en un cas com els que ens ocupa no prengui decisions, no doni instruccions, no lluiti per la salut de la policia local de Catalunya. En un temps tant difícil, la inacció del que ha d’agafar el timó no es pot tolerar. No podem tenir un vaixell tan gran sense que ningú el governi.
Per tot això demanem a la Sub-direcció General de Coordinació de la Policia de Catalunya i qui sigui que estigui ara mateix al front de tot això, que a més de ser, estigui.
Federació de Professionals de la Seguretat Pública de Catalunya FEPOL
25 de març de 2020
 
DATA:
25  DE MARÇ DEL 2020.
FITXERS ADJUNTS:
Comunicat Policies Locals de Catalunya FEPOL.pdf
Serveis a l'afiliat
Segueix-nos
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis. Accepto
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí