S. Sindicals
 
 
 
A totes i tots els Policies Locals
 
12  D'ABRIL DEL 2020.
 
 A TOTES I TOTS ELS POLICIES LOCALS
Des de la Direcció del sindicat SFP us volem fer arribar a totes les plantilles de Policies Locals i companys/es de departament tot el nostre suport i, sobre tot, l’orgull que sentim de representar a professionals capaços de fer la seva difícil tasca davant qualsevol situació que se’ns presenti, per crítica que sigui, amb o sense recolzament d’altres cossos policials, amb o sense equips de protecció, amb o sense personal o mitjans suficients i jugant-nos la vida si cal.
Gràcies al nostre treball aconseguim que es mantingui l’ordre i el confinament, per tal que d’altres grans professionals com els que conformen el sector sanitari, alimentació, serveis socials i un llarg etc. puguin fer el seu valuosíssim treball.
Ara, 4 setmanes després de l’inici del confinament comencen a arribar a algunes Policies Locals els EPI més necessitats, com mascaretes FFP2 o proves PRC.
Algunes Policies Locals encara es troben sense els EPI necessaris. Algunes altres, van fer una excel·lent gestió i van preveure i disposar dels EPI des del primer dia. D’altres Ajuntaments en rebre les primeres remeses d’EPI els van haver de destinar total o parcialment a llocs amb situacions molt més dramàtiques i necessitades que la nostra, com la d’alguns geriàtrics, etc.
A aquestes alçades ningú posa en dubta que de forma generalitzada es va reaccionar molt tard davant la pandèmia.
Des del primer dia l’SFP estem lluitant per solucionar totes aquestes deficiències. Directament des del nostre sindicat i també des de la nostra federació FEPOL a nivell autonòmic i des de la nostra confederació CSLA a nivell estatal.
Des de CSLA vam dirigir petició al Ministre de l’Interior del Gobierno de España, D. Fernando Grande-Marlasca Gòmez, per tal que intercedís davant el Ministeri de Sanitat per a que tots els cossos policials es cataloguessin com d’EXPOSICIÓ DE RISC, doncs com sabeu, el 5 de març el Gobierno en document amb els logos també de CCOO i UGT ens van qualificar com a professió amb BAIXA PROBABILITAT D’EXPOSICIÓ al SARS-CoV-2.
Des de FEPOL a banda de treballar també aquest assumpte, hem adreçat 10 escrits, un per cada grup parlamentari al Congrés dels Diputats, per tal que el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions determini que tots els professionals dels cossos d’emergències que, per desgràcia, hagin perdut la vida a causa del SARS-CoV-2 se’ls reconegui que ha estat per una MALALTIA PROFESSIONAL i es puguin acollir a les millores socials que se’n deriven.
Totes les seccions sindicals SFP dels nostres municipis treballem des del primer dia amb responsabilitat, professionalitat i aportació de propostes, sense oblidar-nos de pressionar, per a aconseguir les condicions de treball idònies i necessàries.
És molt important davant la situació d’extrema gravetat que patim mantenir l’esforç i les nostres reivindicacions de la mà del sentit comú, valorant les nostres opcions des del prisma de la realitat existent a cada municipi i encaminant totes les nostres accions en una única direcció: aconseguir solucionar les greus mancances que patim, diferents a cada municipi.
Tal i com ha exposat la Audiència Nacional, en contra curiosament del TSJC (lo del TSJC i la Generalitat és una altra historia), no ens serveix per a res una sentencia que ordeni que ens han de donar mascaretes o que ens han de fer el test a tots, si l’ajuntament no pot adquirir-les per cap medi, la Generalitat tampoc i l’Estat menys encara. No ens serveix per a res una sentència INAPLICABLE.
No us deixeu portar per la sensació de que sembli que ho faci millor el sindicat que denunciï judicialment davant la instància més alta. Hem d’aconseguir per la via que sigui poder disposar de totes les eines per garantir la nostra seguretat, la de les nostres famílies i la de tots els ciutadans, aquest és l’objectiu.
Tots els Alcaldes i Alcaldesses volen que tots els policies fem les proves PRC o tests ràpids per poder continuar garantint la seguretat i ajudant als ciutadans. Estem convençuts de que treballen per aconseguir-ho i de que si no ens han fet les proves és perquè no han pogut aconseguir els tests. I de no ser així allà ens trobaran a l’SFP, ja tindrem temps d’exigir responsabilitats, que ningú ho dubti. Els comitès de crisis de cada Ajuntament s’estan enfrontant a difícils situacions i decisions i ara és hora de confiar els uns en els altres.
Els vostres delegats SFP i la Direcció del Sindicat ja hem comunicat les mancances dels policies a tots els nivells, col·laborem per aconseguir solucions, comunicarem/denunciarem a l’Inspecció de Treball qualsevol mancança greu de cada municipi, actual o de dies anteriors. Demanarem recàrrec de prestacions per IT si el contagi va estar provocat per una manca de medis de prevenció. Denunciarem davant el jutjat corresponent si aquesta manca comporta danys personals més greus a la salut de l’afiliat, així com qualsevol acció que ho requereixi per depurar possibles negligències greus, etc.
En nom d’aquesta família que som l’SFP, us traslladem el nostre condol als que malauradament hagueu perdut algun ésser estimat en aquestes dures circumstàncies, i molts molts ànims als que pugueu estar patint la COVID19.
Una abraçada molt forta a totes i tots
DIRECCIÓ S.F.P.
 
DATA:
12  D'ABRIL DEL 2020.
FITXERS ADJUNTS:
Comunicado SFP 2.pdf
Serveis a l'afiliat
Segueix-nos
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis. Accepto
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí