S. Sindicals
 
 
 
NOMBRE INSUFICIENT DE TEST DE DETECCIÓ DEL CORONAVIRUS PELS PROFESSIONALS DE LES POLICIES LOCALS I VIGILANTS MUNICIPALS DE CATALUNYA
La FEPOL denuncia que la manca de test de detenció del coronavirus a l'inici de la pandèmia, ha fet visible una problemàtica quan se n'han començat a fer test a algunes plantilles. Molts professionals asimptomàtics amb el perill que comporta aquesta circumstància.   
27  D'ABRIL DEL 2020.
 
ESTUDI DE L'IMPACTE DEL COVID-19 EN LES PLANTILLES DE POLICIES LOCALS I VIGILANTS MUNICIPALS DE CATALUNYA.

La federació de Professionals de la Seguretat Pública FEPOL ha efectuat un estudi de l’impacte del COVID 19 sobre els professionals que formen part de  les plantilles de Policies Locals  i Vigilants Municipals de Catalunya. A data 27 d’abril de 2019 podem treure les següents conclusions.
Aquest estudi s’ha efectuat sobre un total de 93 Plantilles de Policies Locals i Vigilants Municipals de Catalunya. Té un abast d’afectació sobre un total de 6625 professionals de les Policies Locals i Vigilants Municipals de Catalunya. El que significa aproximadament el 60% cent dels efectius de policies Locals i Vigilants Municipals de Catalunya. Les mostres corresponen a les quatre províncies de Catalunya, de plantilles de pobles petits, plantilles de ciutats  grans i plantilles de diferents grandàries.
Aquest estudi a revelat que d’un total de les 1418 proves de detecció del COVID-19efectuats als referits professionals, ha hagut 285 positius. Aquestes dades representen un 20% dels professionals que han estat sotmesos a algun tipus de prova de detecció han donat positius del Covid-19.
Per altra banda als positius cal afegir que hi ha 546 professionals confinats per prescripció mèdica amb símptomes clars del Covid-19.
Per províncies, les dades ens revelen la incidència del virus segons la província i les mesures de detecció emprades per les administracions públiques. Hem de tenir en compte que les diputacions de Barcelona i Girona han gestionat i aconseguit test de detecció per les plantilles de policies locals de les seves respectives províncies. Això ens ha deixat palès una foto molt més clara de la situació real sobre la incidència del virus.
A la província de  Barcelona podem concloure que un 24.65% dels 787 professionals que se li ha fet algun tipus de prova de detecció de virus ha donat positiu, es dir 194 positius. Cal afegir que també hi ha 376 professionals confinats per prescripció mèdica, dels quals no podem precisar que siguin o no positius en no haver estat efectuada cap tipus de prova de detecció.
A la província de Girona, podem concloure que un 13,15% dels 608 professionals que han estat sotmesos a les proves de detecció del virus Covid-19 han donat positiu, es a dir 80 positiu. Cal afegir que també hi ha 100 professionals confinats per prescripció mèdica, dels quals no podem precisar que siguin o no positius en no haver estat efectuada cap tipus de prova de detecció.
Per contra les diputacions de Tarragona i Lleida no han emprat esforços en la detecció del virus del professionals que per la naturalesa de la  seva feina poden ser elements potencials en la propagació del virus. De fet aquesta màxima passa a ser realitat quan veiem que un alt percentatge dels professionals que han donat positiu en els tests de detecció del virus, eren persones totalment asimptomàtiques que estaven realitzant el seu servei diari sense saber que eren potencials factors de risc per altres persones. Per tant no es poden treure conclusions per percentatges ja que en no haver fet cap tipus de proves de detecció no podem concloure l'impacte. Això no treu que els asimptomàtics d'aquestes províncies estiguin sent sense saber-ho potencials propagadors de la malaltia.


Es important tenir en compte aquesta dada dels asimptomàtics, ja que les dades oficials que es poden extreure, i que induirien a l'error serien que si de 6625 policies sobre els quals s'ha fet l'estudi amb un índex d'afectació de positius de 285 representaria un índex d'afectació 4,3% de positius.
Però en un cas com el que ens ocupa no hi ha lloc per la demagògia ni el "data-trilerisme" i molt menys la ocultació de dades. Les persones que han d'intentar garantir la seguretat en un cas com el que en ocupa, no poden ser vectors potencials per la transmissió de la malaltia.
Per tant, i vist aquestes dades objectives i pel bé de la seguretat de la ciutadania Catalunya, instem a totes les administració públiques de Catalunya a fer els esforços pertinents per efectuar les proves de detecció del Virus a tots els professionals de la seguretat pública.
Per altra banda la FEPOL lamentem profundament que aquest estudi hagi estat possible sobre un nombre elevat de plantilles de professionals de les Policies Locals i Vigilants municipal de Catalunya i no s'hagi pogut fer sobre la Policia de Catalunya Mossos d'Esquadra, la qual recordem hi ha un nombre ínfim de proves realitzades i que en conseqüència poden ser vectors potencials en la transmissió de la malaltia a la resta de la ciutadania de Catalunya.
    
DATA:
27  D'ABRIL DEL 2020.
FITXERS ADJUNTS:
Comunicat covid 19 PL Catalunya.pdf
Serveis a l'afiliat
Segueix-nos
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis. Accepto
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí